HOBRO MUSIKFORENING - Om koncerterne


Om koncerterne - kort fortalt


Lørdag den 11. august 2018 kl. 16.

Kiev Kammerkor har vundet et utal af priser og konkurrencer og er med sin omfattende koncertvirksomhed en fin ambassadør for sit land. Koncerten i Hobro  Kirke byder på velklingende ortodoks kirkemusik og ukrainsk folkemusik.


Søndag den 30. september kl. 15

Erlendis Guitar Quartet består af 4 polske guitarister, som har studeret ved Musikkonservatoriet i København. Kvartetten blev kåret som nr. 1 ved P2’s Kammermusik-konkurrence 2017. I Hobro spiller de et afvekslende program, dels med transskriptioner af klassiske værker af Mozart, Bizet og Dvorak, dels sydamerikansk og spansk musik.


Søndag den 4. november kl. 15

        Eva Steinaa (obo) debuterede i 2017 og vandt allerede i 2013 pladsen som 1. solooboist i Radiosymfoniorkestret. Med sig har hun sin tvillingsøster Maria Steinaa, som studerer fløjte på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Sammen spiller  de C.P.E.Bach, Poulenc, Mendelssohn, Schumann mv.  akkompagneret af Galya Kolarova.


Lørdag den 17. november kl. 15

 spiller den 23-årige violinist Kirstine Schneider, der har høstet stor anerkendelse og i 2017 modtog P2’s talentpris. Hun akkompagneres af norske Christian Grøvlen, der debuterede fra Musikkonservatoriet i København i efteråret 2017. Sammen spiller de sonater af Beethoven og Brahms, samt et meget krævende stykke af Lutoslawski. 


Lørdag den 8. december kl.16. 

Den unge cellist Jonathan Algot Swensen   begyndte at spille cello i en alder af 5-6 år, og   modtog i 2016  P2’s talentpris Han akkompagneres af  Elias Holm i sonater af Beethoven og Brahms samt Stravinskys charmerende ”Suite Italienne” (foto: Marcus Palm Andreassen)


Onsdag den 9. januar 2019 kl. 19.30  Aalborg Symfoniorkesters traditionelle nytårskoncert med  to glimrende solister, sopranen Tuva Hemmingsen  og barytonen og skuespilleren Joachim Knop.   Koncerten afholdes i Hobro Idrætscenter Amerikavej 22. Kun fri adgang for Hobro Musikforenings medlemmer.


Torsdag den 7. februar kl. 19.30

Den finsk-tyske musiker Ralf Gothóni er en alsidig musikask begavelse som pianist, kammermusiker og dirigent – et topnavn inden for den klassiske musik. Ved koncerten i Hobro spiller han sammen med musikere fra Ensemble MidtVest. Først Schuberts ”Lebensstürme” for 4-hændig flygel med Ensemblets pianist, så Mozarts kvintet for klaver og blæsere, og sidst Dvoraks klaverkvintet nr.  2 med strygerne. Det har været nødvandigt at erstatte Gothoni med Søren Rastogi, og Dvoraks kvintet ændres til hans Dumky-klavertrio.


Søndag den 24. februar kl. 15

    Nightingale String Quartet blev dannet i 2007.  I 2008 vandt kvartetten kammermusik-konkurrencen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og året efter 2. prisen i P2’s Kammermusikkonkurrence. Siden har det regnet med priser på kvartetten, og det er blevet til talrige koncerter rundt omkring i verden. Deres indspilning af Rued Langgaards strygekvartettet har sendt dem direkte til tops i den internationale musikpresse. Program følger senere.


Lørdag den 23. marts kl. 15   

Brahms trio.  De tre musikere er alle uddannet på Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva og hører til i verdenseliten. Klavertrioen debuterede i 1991 og har siden optrådt i berømte koncerthuse over hele verden. Med støtte fra bl.a. det russiske kulturministerium er trioen i gang med at indspille en cd-serie med alle klavertrioer, der er komponeret i Rusland i det 19. og 20. århundrede, og nogle af disse kan høres ved koncerten i Hobro.


Søndag den 7. april kl. 15

Pianisten Christina Bjørkøe sætter punktum for sæsonen 2018/19. Hun begyndte at spille klaver som 5-årig, og i en alder af 19 år blev hun optaget på Juilliard School of Music i New York. Senere afsluttede hun sine studier på Det Kongelige Danske Musikkon-servatorium, hvorfra hun debuterede i 1997. Hun har haft omfattende koncert-virksomhed rundt omkring i verden og  indspillet en række meget roste CD-er. Ved koncerten spiller hun Bach, Carl Nielsen, Anders Nordentoft og Schubert.