Om koncerterne - kort fortalt

 

Lørdag den 16. september 2017 kl. 15.

Vi indleder jubilæumssæsonen med Trio con Brio, som Musikforeningens medlemmer kender og elsker fra flere tidligere besøg. De tre musikere – Jens Elvekjær og de koreanske søstre Soo-Jin Hong og Soo-Kyung Hong – har høstet et utal af priser og fornemme anmeldelser over hele verden. Ved denne koncert hører vi klavertrioer af Haydn, Smetana og Beethoven (Ærkehertug-trioen).

 

Mandag den 25. september kl. 19.30

Maggini Kvartetten blev dannet i 1988 og er en af de fineste engelske strygekvartetter. Den var på en vellykket turne i Danmark for 9 år siden og er nu inviteret igen af 7 danske musikforeninger, her i blandt Hobro. Kvartetten optræder hyppigt ved koncerter hjemme som i udlandet og har indspillet en lang række CD-er, der har vundet internationale priser. Ved koncerten i Hobro spiller de fire musikere strygekvartetter af Mozart, Elgar og Dvorák.

 

Søndag den 1. oktober kl. 15 Leif Ove Andsnes

Med sin imponerende teknik og nyskabende fortolkninger har den berømte norske pianist vundet anerkendelse over hele verden. I anledning af Musikforeningens 50 års jubilæum er det lykkedes at overtale ham til at give koncert i Hobro – den eneste i Danmark. Musik af Sibelius Widmann, Schubert Beethoven og Chopin.

 

Søndag den 5. november kl. 15

Copenhagen Piano Quartet gav for et par sæsoner siden en fremragende koncert i Hobro, og nu bliver der lejlighed til et genhør. Kvartettens pianist Neel Teilmann har barselsorlov i efteråret og erstattes af Rikke Sandberg. På programmet står Mahler, Kuhlau og Brahms.

 

Lørdag den 18. november kl.15

Ensemble MidtVest består af 11 prisvindende musikere, der gennem årene har formidlet et bredt repertoire af klassiske musikværker på internationalt niveau. Ved denne koncert er det strygerne og pianisten Martin Quist Hansen, der optræder. I 200 året for Niels W. Gades fødsel hører vi hans ”Noveletten”, Schumanns klaverkvartet op. 47 og en sjælden spillet klaverkvartet af Richard Strauss, op. 13.

 

Onsdag den 31. januar 2018 kl. 19.30

Guidopera opfører Verdis Rigoletto i kammerformat med syv sangere og 4 instrumentalister. Arrangeres i samarbejde med Teaterkredsen Mariagerfjord. Guido Paevatalu introducerer forestillingen kl. 18.00 hvorpå der serveres en let anretning, Man kan tilmelde sig dette ekstra arrangement ved at købe billet til kr. 95 senest 14 dage før gennem www.himmerlandsbilletten.dk

 

Onsdag den 7. februar kl. 19.30

Geisa Felipe - Luís Leite er en fremragende brasiliansk duo. Geisa er solo-fløjtenist i symfoniorkestret i Brasília og underviser på musikkonservatoriet i Minas Gerais, og Luís er en sand guitarvirtuos. Ved koncerten i Hobro spiller de blandt andet musik af Bach, Ravel, Ibert, Villa-Lobos og Piazzolla.

 

Lørdag den 24. februar kl. 15

Den Danske Klarinettrio De tre musikere, Tommaso Lonquich (Clarinet), Jonathan Slaatto (Cello) og Martin Quist Hansen(Piano) mødte hinanden i Ensemble MidtVest i 2011 og har siden udviklet deres sammenspil. De har givet koncerter i Italien, England, Brasilien og Danmark og modtaget priser i England, Tyskland og USA. Ved koncerten spiller de Per Nørgårds Spell, Beethovens Gassenhauer trio, og Brahms’ klarinettrio.

 

Søndag den 18. marts kl. 16

Antidotum Tarantulae: Dan Selchau - blokfløjte og Lars Rosenlund Nørremark – cembalo. Begge er konservatorieuddannede, Lars dog som organist, og han virker i dag som lærer ved konservatoriet og som organist i Galten Kirke. Dan underviser ved Aarhus Musikskole og har en stor kærlighed til Mellemøstens musik. Dan har lavet musik til teater- og danseforestillinger. Der venter os en utraditionel koncert denne eftermiddag.

 

Søndag den 22. april kl. 16

Concerto Copenhagen spiller Bachs kendte festlige orkestersuiter i Mariager Kirke. De fire suiter indeholder to af barokmusikkens mest slidstærke evergreens: slutsatsen fra den 2. suite ”Badinerie” (fransk for ”spøg”) med en virtuos fløjtesolo, og 2. sats fra den tredje suite ”Air”. CoCo spiller ved denne lejlighed suiterne med en kammermusikalsk besætning, som ikke var usædvanlig på Bachs tid