Leif Ove Andsnes spiller i Hobro Søndag 1. okt. kl.15

læs mere . . . køb billet

Hobro Musikforening præsenterer den norske verdenspianist Leif Ove Andsnes

 

søndag den 1. oktober 2017 kl. 15 i anledning af foreningens 50 års jubilæum.

 

New York Times har kaldt Leif Ove Andsnes ”en pianist med myndig elegance, kraft og indsigt.” Med sin imponerende teknik og gennemreflekterede fortolkninger har den berømte norske pianist vundet anerkendelse over hele verden og Wall Street Journal har beskrevet ham som ”en af de mest begavede musikere i sin generation”. På trods af verdensstjernestatus er Leif Ove Andsnes kendt for sit stilfærdige og ydmyge væsen. Men bag et stille ydre skjuler sig et både kraftfuldt og uhyre poetisk klaverspil.

 

Leif Ove Andsnes er vokset op på en lille ø ud for Bergen, og studerede ved Bergen Musik¬konservatorium under den tjekkiske professor Jiri Hlinka. I de senere år har han boet i Bergen, hvor han har kone og 3 børn. Hobro Musikforening har i mere end 10 år forsøgt at engagere ham, men han har været så efterspurgt og optaget af familie og koncertprojekter over hele verden, at det først nu i forbindelse med Musikforeningens 50 års jubilæum har været muligt at få en aftale. Koncerten i Hobro 2017 er den eneste i Danmark.

 

I efteråret 2017 er han solist med Oslo og Bergen Filharmoniske orkestre, Bayerische Rundfunk Orchester i Munchen og New York Philharmonic. Han giver solokoncerter blandt andet i Trondheim, London, Wien, Amsterdam, Leipzig, Milano, Lucern, Berlin og Munchen – og altså også i Hobro.

 

Leif Ove Andsnes har indspillet en lang række CD-er, der har fået en flot modtagelse, og i årene 2011-2015 har han specielt koncentreret sig om Beethovens 5 klaverkoncerter, som han i den periode har fremført 230 gange i 25 forskellige lande og 108 byer. Efter den enorme succes med ”Beethoven rejsen” har Leif Ove Andsnes været tilbage i studiet, hvor han i 2017 har indspillet et Stravinsky-album for to klaverer med Marc-André Hamelin og en nylig udgivet solo indspilning af Sibelius klaverstykker.

 

 

Programmet for koncerten i Hobro er:

 

Sibelius:Björken (Birken), Op. 75 No. 4

Impromptu, Op. 97 No. 5

Rondino II, Op. 68 No. 2

Der Hirt, Op. 58 No. 4

Romanze, Op. 24 No. 9

Widmann:Idyll og Avgrund (Idyll und Abgrund) - Seks Schubert -reminiscenser for Piano

Schubert:Tre stykker for piano D. 946

Beethoven:Sonate No.17 i d-moll, Op. 31/2 "Stormen"

Chopin:Nocturne i H-Dur (B-Major), Op. 62 No. 1

Ballade No. 1 i g-moll Op. 23