Leif Ove Andsnes spiller i Hobro Søndag 1. okt. kl.15 læs mere . . . køb billet

Hobro Musikforening præsenterer den norske verdenspianist Leif Ove Andsnes

 

søndag den 1. oktober 2017 kl. 15 i anledning af foreningens 50 års jubilæum.

 

Leif Ove Andsnes er vokset op på en lille ø ud for Bergen, og har i en længere periode boet i København. I de senere år har han bosat sig i Bergen, hvor han har kone og 3 børn. Hobro Musikforening har i mere end 10 år forsøgt at engagere ham til en koncert, men han har været så efterspurgt og optaget af familie og koncertprojekter over hele verden, at det først nu i forbindelse med Hobro Musikforenings 50 års jubilæum har været muligt at få en aftale. I de senere år har Leif Ove Andsnes kun spillet i Danmark ca. én gang om året, og det har været i København. Koncerten i Hobro 2017 er den eneste i Danmark.

 

New York Times har kaldt Leif Ove Andsnes ”en pianist med myndig elegance, kraft og indsigt.” Med sin imponerende teknik og nyskabende fortolkninger har den berømte norske pianist vundet anerkendelse over hele verden og Wall Street Journal har beskrevet ham som ”en af de mest begavede musikere i sin generation”. På trods af verdensstjernestatus er Leif Ove Andsnes kendt for sit stilfærdige og ydmyge væsen. Men bag et stille ydre skjuler sig et både kraftfuldt og uhyre poetisk klaverspil.

 

Leif Ove Andsnes har indspillet en lang række CD-er, der har fået en flot modtagelse, og i årene 2011-2015 har han specielt koncentreret sig om Beethovens 5 klaverkoncerter, som han i den periode har fremført 230 gange i 25 forskellige lande og 108 byer.

 

Programmet for koncerten i Hobro er:

Sibelius:Björken (Birken), Op. 75 No. 4

Impromptu, Op. 97 No. 5

Rondino II, Op. 68 No. 2

Der Hirt, Op. 58 No. 4

Romanze, Op. 24 No. 9

Widmann:Idyll og Avgrund (Idyll und Abgrund) - Seks Schubert -reminiscenser for Piano

Schubert:Tre stykker for piano D. 946

Beethoven:Sonate No.17 i d-moll, Op. 31/2 "Stormen"

Chopin:Nocturne i H-Dur (B-Major), Op. 62 No. 1

Ballade No. 1 i g-moll Op. 23